Solsikkefakta #1

Hans-Peter Schiffer fra Tyskland hadde i 2014 en solsikke som var over 9 meter høy. Den er målt til verdens høyeste. 9 meter er like høyt som mange vanlige hus!

Lyst på bilde av din solsikke Der?

BARNAS

       HJØRNE

Får du lov av dine foreldre kan du be dem sende en mail til ida@jaerenbiogass.no og legg ved bildet av solsikken din. Da vil bilde dukke opp her ganske fort! 

Dette er en liten solsikke, som i potte ikke blir høyere en 40 cm. Solsikken kan bli noe høyere om du planter den ute i bed. Det tar omtrent 50-55 dager fra du sår frøet til solsikken blomstrer. Denne solsikken tiltrekker seg viktige innsekter, for eksempel bien!

Helianthus annuus - Big Smile

Om solsikkene våre

Dette er en av de minste solsikke som finnes, og blir ikke høyere en 35 cm. Blomsten til denne solsikken kan bli nesten like stor som solsikken er høy! Denne solsikken bruker mellom 75 og 85 dager på å vokse ut og å blomstre.

Helianthus annuus - Choco sun

Denne solsikken er en kjempe! Den kan bli hele 3 meter lang på kun 80 dager. Innsekter som bier og sommerfugler liker godt denne solsikken om sommeren. På høsten henter fugler og ekorn gjerne solsikkefrø fra denne store blomsten.

Helianthus annuus - Uniflorus giganteus

Jæren biogass as  org.nr: 995 003 775 

Vollvegen 52,4354 voll   Telefon: 900 24 323  

  • Facebook - Black Circle